1. Home › 
  2. Over Elan+ Outplacement

Over Elan+ Outplacement

Uw professionele omscholing? Deze start hier! Het Outplacement traject zorgt ervoor dat de betrokken werknemers kunnen terugvallen op een professionele begeleiding, degelijke ondersteuning en een specifiek opleidingstraject in hun zoektocht naar een nieuwe betrekking.

Een collectieve arbeidsovereenkomst (‘CAO’) gesloten op 27 juni 2016 in het Paritair Comité voor de banken (PC 310) voorzietin een outplacement traject van 2016 tot 2018.

De sociale partners hebben ervoor gezorgd dat de betrokken werknemers kunnen terugvallen op een professionele begeleiding en degelijke ondersteuning in hun zoektocht naar een nieuwe betrekking en dat de diverse voorgestelde formules aan de behoeften van die werknemers zijn aangepast.

​Het outplacement traject

In het outplacement traject wordt een specifiek stelsel voor de omkadering en begeleiding voorgesteld dat bestaat uit twee delen:

Outplacement formules

Wanneer een werkgever kiest voor de sectorregeling voor outplacement, maakt hij daarvoor gebruik van één van de volgende formules.

Lees meer

Partners

De sociale partners hebben meerdere organisaties aangewezen om mee te werken aan het eerste deel van het Outplacement traject.

Lees meer

Financiële tussenkomst

De financiering van het initiatief berust op volgende bepalingen. De werknemer kan kosteloos deel te nemen aan de voorgestelde opleidingen.

Lees meer